Excursie Nieuws

Lezingen Nieuws

Werkgroep Nieuws

Tonnie en Kee weer actief

De samenwerkende heemkundeverenigingen “De Wojstap” uit Heeswijk – Dinther, “De Nistelvorst” uit Nistelrode-Vorstenbosch en “De Elf Rotten” uit Heesch bieden dit voorjaar voor het derde achtereenvolgende jaar een educatief programma aan.

Educatief programma van de Bernhezer heemkundekringen weer gestart.

Afdrukken

005aDe samenwerkende heemkundeverenigingen “De Wojstap” uit Heeswijk – Dinther, “De Nistelvorst” uit Nistelrode-Vorstenbosch en “De Elf Rotten” uit Heesch bieden dit voorjaar voor het derde achtereenvolgende jaar een educatief programma aan.

Bij het gemeentelijk cukltureel platform CUBE hebben alle basisscholen uit de gemeente Bernheze de kinderen van hun groepen drie ingeschreven voor een bezoek aan het verenigingsgebouwen uit hun kerkdorp. De vrijwilligers van de heemkundekringen hebben voor de kinderen verschillende activiteiten georganiseerd, waarmee ze kennis maken met het cultureel verleden van hun geboortedorp. Door verschillen en overeenkomsten te ervaren met het heden leren de kinderen met andere ogen naar hun omgeving te kijken en die rijker te beleven. Klik HIER voor de foto's.

 

In dit kader hebben 66 leerlingen van groep drie van basisschool “De Toermalijn” uit Heesch afgelopen week een bezoekje gebracht aan de Heemschuur aan de Schoonstraat. Daar werden ze ontvangen door de figuren Tonnie en Kee. Deze personen kennen de kinderen van een lespakket dat door Brabants erfgoed aan de scholen wordt aangeboden. Tonnie liet de kinderen in zijn oude winkel voor vijf cent snoep kopen. Dit kregen ze mee in een echte ouwerwetse papieren “buil”. Kee liet de enthousiaste kinderen luiers strijken met een zware bout op steenkool. Klik HIER voor de foto's.

Sponsor De Elf Rotten

Sponsor De Elf Rotten!!!